stránky Wyrtonu

 Datum: 24. 06. 2017  
   

  Hlavní menu
Hlavní stránka
Historie kapely
Obsazení
Kalendář akcí
Fotogalerie
Diskografie
Videa
Návštěvní kniha
Profil na Bandzone.cz

About Wyrton in English

  Kontakt
e-mail pro kapelu

kapelník:
Jakub Barták
tel. 603 534 662

manažer, webmaster:
Honza Roth
tel. 606 514 023

  Wyrton - minipřehrávač
miniprehravac

  Anketa
Máte radši bluegrass:

s českými texty
8910 (8910 hl.)
s anglickými texty
5869 (5869 hl.)

Celkem hlasovalo: 14779


  Navštivte taky

Bluegrass CZ - web o muzice a lidech kolem

  Kniha návštěv

Počet zobrazených článků: 15 (z celkem 18 nalezených)

|0-15|15-18|

Informace

* Nový videoklip

Vydáno dne 31. 03. 2017 (427 přečtení)

Představujeme zbrusu nový videoklip Wyrtonu:



Nahráno v Penzionu a restauraci Žlebská Lhotka v březnu 2017.
Autor písně: Vašek Mašek
Výroba videoklipu: Studio 107, Zbyněk a Michal Popovi
Hudební nahrávka: Studio Sklep Kolín
Hudební režie, mix a mastering nahrávky: Láďa Dousek, Ondra Kozák

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Informace

* Wyrton - 25 let ve wýru tónů (2016)

Vydáno dne 26. 12. 2016 (348 přečtení)

CD 25 let ve wýru tónů 1. Úvodní titulky
2. Tajná přání
3. Pár zlatých koní
4. Chlap jako já
5. Já si věděl rady
6. Útěk
7. Rocky Top
8. Ráno v pět
9. Tvoje sny
10. Barový mol
11. Boj o jižní pól
12. Zlá náhoda
13. Závěrečné titulky


Nahráno v sestavě:
Jakub Barták - kytara, elektrická kytara (8), zpěv
Filip Barták - banjo, zpěv, mluvené slovo (1,13)
Honza Roth - mandolína, foukací harmonika (8), zpěv
David Šefl - housle, mandolína (8), zpěv
Libor Kameník - kontrabas (5,7,9,11,12)
Vašek Mašek - baskytara (3,4,6,8,10)

hosté:
Petr Kůs - zpěv (5)
Pavel Růžička - basa (2)
Darek Houška - dobro (5,7)
František Jelínek - housle, viola (3)
Evžen Lebduška - bicí (8,10)
Mirek Boháč - kytara, zpěv (8)
Dana Hospodková - zpěv (7)
Šárka Šantrůčková - příčná flétna (6,10)
Jan Kouba - dobro (3)

Nahráno ve studiu Sklep Kolín, březen - červen 2016.
Hudební a zvuková režie, mix a mastering: Láďa Dousek, Ondra Kozák

CD si můžete objednat na dobírku přes mail kapely. Jeho cena je 200,- Kč + poštovné (podle ceníku České pošty).

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Informace

* 25 LET WYRTONU !!!

Vydáno dne 11. 03. 2016 (1168 přečtení)

25 let Wyrtonu Je to až k nevíře, ale Wyrton oslaví v letošním roce 25 let činnosti. Nebereme to na lehkou váhu, a tak, i když to vypadalo v prvním čtvrtletí tohoto roku, že jsme spali, nebylo tomu tak. Naopak, připravili jsme k tomuto významnému výročí nové CD s názvem 25 let ve wýru tónů, kde je i spousta skvělých hostů. Prodávat se bude na oslavách 25 let kapely, které se budou konat 3. září 2016 na náměstí v Ronově nad Doubravou, v plánu je spousta skvělých hostů v čele s Pavlínou Jíšovou, která bude i kmotrem výše zmíněného CD. Máte se na co těšit, tohle si prostě nemůžete nechat ujít.

Těšíme se na setkání s vámi všemi!

Vaši Wyrtoňáci

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: 2 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Informace

* Saloon s Robertem Křesťanem a Druhou trávu

Vydáno dne 26. 11. 2014 (1706 přečtení)

Wyrton a Druhá tráva 22.11.2014 Jubilejní 30. Kolínský Saloon, který proběhl 22.11.2014, byl speciální a my jsme rádi, že jsme na něm mohli přivítat hosta, kterého máme z našich interpretů nejradši. Naše pozvání přijal náš oblíbenec Robert Křesťan s Druhou trávou. Koncert to byl výjimečný, o čemž svědčil i zcela zaplněný velký sál Městského společenského domu v Kolíně. Jako první jsme hráli my s Wyrtonem a tréma z nás spadla ihned po prvním potlesku od skvělého publika. To prostě nemělo chybu. Vytleskaný přídavek byl balzámem na duši a prodaná kupa CD o přestávce i důkazem, že se naše vystoupení snad povedlo.

Přesto byla hlavní část večera teprve před námi. Po přestávce totiž nastoupil Robert Křesťan a Druhá tráva, kteří nenechali nikoho na pochybách, proč je právě tato skupina tak oblíbená, a to nejen v ČR, ale i např. v USA, odkud zrovna přijeli z úspěšné šňůry. Dalším nesporným důkazem kvality je i žánrové ocenění Anděl za folk, country a příbuzné žánry. Kapela hrála více jak hodinu a půl, a když chtěla zakončit vystoupení třináctiminutovou Telegraph Road, neměla šanci koncert završit, protože si publikum vytleskalo ještě dva přídavky v podobě songů Na španělských schodech a Až si jednou sundám. Tak skončil jubilejní 30. Saloon, ale projekt pokračuje dál, a to již 20.2.2015 v divadelním klubu Scapino v Kolíně, kam si Wyrton pozval jako hosta skupinu Abalone.

Tímto moc děkujeme všem, kteří jste dorazili. Byli jste skvělí! A tady jsou i nějaké fotky od Honzy Strnada, kterému tímto také moc děkujeme: Fotky z akce.

Váš Wyrton

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Informace

* 2. místo v soutěži TALENT COUNTRY RADIA

Vydáno dne 02. 04. 2012 (5160 přečtení)

Country radioDobrá věc se podařila! Postoupili jsme s písní Tvoje sny do finálové trojky soutěže Talent Country radia a nakonec jsme skončili na pěkném 2. místě!

Tímto vám všem děkujeme za podporu, byli jste naprosto skvělí! Bez vaší přízně by to nešlo. Za odměnu vám můžeme slíbit, že na sobě ještě zapracujeme a budeme vám dělat už jen samou radost. Každopádně již brzy si budete moct objednat naši píseň v Country rádiu v Písničkách na přání. Doufáme, že se vám můžeme revanžovat alespoň takto.

Ještě jednou moc a moc děkujeme!

Vaši Wyrtoňáci

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Informace

* Diskografie skupiny Wyrton

Vydáno dne 30. 08. 2011 (16865 přečtení)

Po kliknutí na obrázek alba získáte podrobnější informace.

25 let ve wýru tónů (2016)

Jde to i jinak 2 (2014)

Tvoje sny (2011)

Jde to i jinak (2008)

Jinak to nejde (2007)

Tajná přání (2001)

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Informace

* Wyrton - Tajná přání (2001)

Vydáno dne 30. 08. 2011 (8190 přečtení)

CD Tajná přání 1. Cesta
2. Is It True
3. Old Joe Clark
4. Pár zlatých koní
5. Your Love Is Like a Flower
6. Zvony, co zní
7. Salty Dog
8. Tajná přání
9. Chlap jako já
10. Komár (bonus)





Nahráno v sestavě:
Jakub Barták - kytara, zpěv
Filip Barták - banjo, zpěv
Honza Roth - mandolína, zpěv
Pavel "Růža" Růžička - kontrabas
František Jelínek - housle, zpěv
host: Tomáš Moravec - dobro

Natočeno 9. - 11.9. 2001 ve studiu Benas na Seči.
Vydáno vlastním nákladem.

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Informace

* Wyrton - Jinak to nejde (2007)

Vydáno dne 30. 08. 2011 (6720 přečtení)

CD Jinak to nejde 1. Já si věděl rady ukázka
2. Karolíno má ukázka
3. Otevři své okno, Noe
4. Nevěrná ukázka
5. Pozdě plakat ukázka
6. Opilcova zpověď
7. Ranní déšť
8. Útěk
9. Hotel Širák
10. Irský déšť
11. Pick Away
12. Hlavou dolů
13. Jinak to nejde


Nahráno v sestavě:
Jakub Barták - kytara, zpěv
Filip Barták - banjo, zpěv
Honza Roth - mandolína, zpěv
Pavel "Růža" Růžička - kontrabas, zpěv
Darek Houška - dobro, zpěv

hosté:
Dana Hospodková - zpěv (5)
Dan Vališ - irské dudy (10)

Nahráno v listopadu 2006, v únoru a březnu 2007 ve studiu Good Day Records Jiřího Maška.
Vydal: Good Day Records .

CD Jinak to nejde si můžete objednat na dobírku přes mail kapely. Jeho cena je 200,- Kč + poštovné (podle ceníku České pošty).

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: 1 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Informace

* Wyrton - Jde to i jinak (2008)

Vydáno dne 30. 08. 2011 (5465 přečtení)

CD Jde to i jinak 1. Raining in L.A. mp3
2. Jinak to nejde
3. Láska z pobřeží
4. Whiskey Before Breakfast
5. To zpívám já
6. Highway 40 Blues mp3


Nahráno v sestavě:
Jakub Barták - kytara, zpěv
Filip Barták - banjo, zpěv
Honza Roth - mandolína, zpěv
Pavel "Růža" Růžička - kontrabas, zpěv
Honza Bíba - housle, zpěv

Nahráno 16. - 17.11. 2008 ve studiu Sklep Kolín.
Vydáno vlastním nákladem. Slouží k propagačním účelům.

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Informace

* Wyrton - Tvoje sny (2011)

Vydáno dne 30. 08. 2011 (6452 přečtení)

CD Tvoje sny 1. Víš ukázka
2. Tvoje sny ukázka, text
3. Steel Guitar Rag ukázka
4. Zvony, co zní ukázka
5. Rebecca
6. První láska
7. Vím o tom svý ukázka
8. Malíř ukázka, text
9. Tulák text
10. Sally Jo
11. Voják v závějích text
12. Cherrokee Shuffle
13. Ráno v pět


Nahráno v sestavě:
Jakub Barták - kytara, zpěv
Filip Barták - banjo, zpěv
Honza Roth - mandolína, zpěv
Pavel "Růža" Růžička - kontrabas, zpěv
David Šefl - housle, zpěv

hosté:
Peter Szabados - dobro (5,12), steel kytara (8)
Štěpán Škoch - saxofon (8)

Nahráno ve studiích: COOLniCZka - Good Day a Studio Sabik (Medveďov, SK), duben - červen 2011.
Hudební a zvuková režie, mix a mastering: Peter Szabados
Produkce: Jiří Mašek
Vydal: Good Day Records.

CD si můžete objednat na dobírku přes mail kapely. Jeho cena je 200,- Kč + poštovné (podle ceníku České pošty).

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Informace

* Videa

Vydáno dne 29. 06. 2009 (10743 přečtení)


15.3.2017 - Barový mol (videoklip).


28.5.2011 - festival Jamboree Strakonice (video od Džexny).


30.10.2010 - Česko Slovenský bluegrassový večírek, Zelenáčova Šopa, Zlín.


2.8.2008 - festival EWOB in France v La Roche-sur-Foron (Francie).


7.6.2008 - festival Kolínský ostrov.

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Informace

* 3. místo na EWOB in France 2008

Vydáno dne 12. 08. 2008 (6928 přečtení)

 trofej diplom Letos jsme se již podruhé dostali na festival EWOB in France a po zkušenostech z loňska jsme se moc těšili. Bohužel s námi nemohl jet Honza Bíba, který to jistě jaksepatří obrečel, přesto jsme se do Francie oslabeni o jednu pětinu kapely vydali.

Článek o letošním ročníku evropského bluegrassového festivalu se mi píše velmi dobře. Není to jen tím, že se opravdu vydařil, ale hlavně proto, že jsme v soutěži i bez našeho houslisty v konkurenci okolo 30 kapel z celé Evropy skončili po verdiktu odborné poroty na pěkném 3. místě (hodnotily se aranže, vokály, instrumentální technika, pódiové vystupování apod.). A že na festivalu nehrála žádná ořezávátka bude jistě patrné z dalších řádků tohoto článku.

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: 9 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Informace

* EWOB in France 2007

Vydáno dne 13. 08. 2007 (6954 přečtení)

 příjezd do La Roche-sur-Foron Evropský bluegrassový festival EWOB in France se letos již podruhé uskutečnil v malebném prostředí francouzského alpského městečka La Roche-sur-Foron. Nutno podotknout, že po několika změnách místa konání (Kolín, Hradec nad Moravicí, Vöhringen) se tento festival ukotvil na krásném místě. Nádherná krajina skýtající výhled na alpské panorama nás přivítala už při příjezdu na místo dění, ale co nás čekalo potom, to jsme opravdu nečekali. Skvělá organizace, příjemná atmosféra a hlavně početné publikum, to byl letošní ročník EWOB in France! Festival se konal od 3.8. do 5.8. 2007 a vystupovalo zde okolo třiceti bluegrassových kapel z celé Evropy včetně jednoho moc příjemného hosta z USA.

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: 1 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Informace

* Dobrofest Trnava 2007

Vydáno dne 10. 08. 2007 (6335 přečtení)

Wyrton na Dobrofestu 07 17. ročník mezinárodního svátku rezofonické kytary neboli dobra, nástroje, které vynalezli a sestrojili američtí slováci bratři Dopyerové, se konal ve dnech 28.6. – 30.6. 2007 na Slovensku v Trnavě. Protože se jednalo letos o naši první (ale ne jedinou) zahraniční akci, moc jsme se těšili. Naše vystoupení bylo na řadě v pátek 29.6. od 18.00 hod. a moc se povedlo. Diváci byli fajn a postupně se zaplňující Trojičné náměstí navodilo příjemnou atmosféru.

V ten den jsme vystupovali jako jediní čeští zástupci, v sobotu si na Dobrofestu zahrály ještě další dvě skupiny z Čech, a to Robert Křesťan s Druhou trávou a Petr Kůs s Fámami. Ostatní účinkující byly z celého světa. Kromě výborně hrajících slovenských kapel (Fragment, Waterflow, GrassCountry, BG Time atd.) se na pódiu představily kapely z různých zemí mající ve svém obsazení dobro.

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: 1 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

Informace

* Banjo Jamboree 2006

Vydáno dne 26. 06. 2006 (7466 přečtení)

BJ 2006Festival Banjo Jamboree je nejstarším bluegrassovým festivalem v Evropě a je tak i celkem prestižní záležitostí. Nejen proto jsme byli moc vděční, že jsme s Wyrtonem dostali důvěru a mohli si zde zahrát. Festival se už několikátým rokem koná v Čáslavi v místním letním kině spojeným s koupalištěm v části zvané Vodranty. Tato kombinace je zárukou výborného prostředí a skvělé atmosféry nejen pro fanoušky bluegrassu, ale i pro samotné účinkující. Prosluněný sobotní den jsme mohli strávit u vody a sem tam si odskočit na vystoupení kapely, která nás z programu zajímala.

Celý článek... | Autor: administrator | Počet komentářů: -1 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek

|0-15|15-18|

  Novinky
14.03.2017: NÁHRADNÍ BANJISTA
Protože byl banjista Filip nucen v roce 2017 ze zdravotních důvodů položit banjo do kouta, hraje v současnosti Wyrton s náhradním banjistou. Tím se stal Patrik Klčo z Holšic u Zruče nad Sázavou. Po několika zkouškách byl již otestován 9.3.2017 na Saloonu v modrém v Mladé Boleslavi a osvědčil se. Tudíž hurá do nové sezóny. A Filipovi držíme pěsti, ať se brzy vrátí, zdravý a v plné síle!!!

06.11.2016: KOLÍNSKÝ SALOON
V pátek 25.11.2016 se od 20.00 hod. uskuteční v Kolíně již 38. Kolínský Saloon, a to v Divadelním klubu Scapino (Městské divadlo Kolín). Jako host skupiny Wyrton vystoupí tentokrát veselá partička s názvem Fotr a kolektiv, která ve svém repertoáru skvěle interpretuje zejména písničky Jaroslava Ježka. Těšíme se na vás!

Rezervace míst: Honza Roth, tel. 606 514 023.

Saloon

07.08.2016: 25 LET WYRTONU - oslavy
V sobotu 3.9.2016 to vypukne. Od 18 hodin oslavíme na náměstí v Ronově nad Doubravou 25 let, nové CD nám pokřtí Pavlína Jíšová a zahraje i pár dalších hostů. Srdečně všechny zveme!

25 let Wyrtonu

11.03.2016: KOLÍNSKÝ SALOON
V pátek 8.4.2016 se od 20.00 hod. uskuteční v Kolíně již 36 Kolínský Saloon, a to v Divadelním klubu Scapino (Městské divadlo Kolín). Jako host skupiny Wyrton vystoupí tentokrát výborná bluegrassová partička Red Leaf z Úštěku. Těšíme se na vás!

Rezervace míst: Honza Roth, tel. 606 514 023.

Saloon

24.02.2016: 25 LET WYRTONU !
Je to až k nevíře, ale Wyrton oslaví v letošním roce 25 let činnosti. Nebereme to na lehkou váhu, a tak, i když to vypadá v prvním čtvrtletí tohoto roku, že spíme, není tomu tak. Naopak, připravujeme k tomuto významnému výročí nové CD, kde bude i spousta skvělých hostů. Natáčet se začne na konci března 2016. Důležitější informací je ale určitě datum oslav, které připadá na 3. září 2016. Uskuteční se na náměstí v Ronově nad Doubravou, v plánu je spousta skvělých hostů v čele s Pavlínou Jíšovou, která bude i kmotrem výše zmíněného CD. Máte se na co těšit, tohle si prostě nemůžete nechat ujít. Těšíme se na setkání s vámi všemi!

Vaši Wyrtoňáci

27.08.2015: Pozvánka na říjen
Jelikož Wyrton nezahálí, dovoluje si Vás pozvat na dvě super akce, které proběhnou v říjnu. Jednou z nich je 2.10.2015 v pořadí již 33. Kolínský Saloon, kde v divadelním klubu Scapino v Kolíně jako host Wyrtonu zahraje skvělá skupina Once Again. Druhou akcí je 17.10.2015 první ročník festivalu Žlebská Lhotka fest, kde se kromě Wyrtonu představí legendární SemTam s Vojtou Zíchou, bluegrassový StopTime z Vysočiny a folkový Elixír z Pardubic. Jste srdečně zváni!

Žlebská Lhotka fest

07.05.2015: Doubrava fest 2015
V sobotu 30.5.2015 se od 18.00 hod. uskuteční v Ronově nad Doubravou hudební minifestival DOUBRAVA FEST. Srdečně zveme!

Saloon

10.02.2015: Kolínský Saloon v novém!
V pátek 20.2.2015 se od 20.00 hod. uskuteční v Kolíně již 31. Kolínský Saloon, který tentokrát proběhne ve zbrusu nových luxusních prostorech Divadelního klubu Scapino. Jako host skupiny Wyrton vystoupí pražská bluegrassová formace Abalone, precizní vokální a instrumentální skupina. Máte se na co těšit!

Rezervace míst: Honza Roth, tel. 606 514 023.

Saloon

Tento web byl vytvořen pomocí redakčního systému phpRS
Layout: Beach - verze 1.1.0